Introducere in Lumea Animala

Animalele formează cel mai mare regn din cele cinci ale lumii naturale. Deşi au evoluat în urma altor fiinţe vii, ele reprezintă acum forma de viaţă dominantă pe Pământ. Între însuşirile care le-au făcut să evolueze, se numără capacităţile de a-şi adapta comportamentul şi de a se deplasa. Pe lângă caracteristicile prin care se disting animalele, această secţiune examinează modul în care au evoluat acestea, reacţiile lor şi modul în care le clasifică biologii. De asemenea, această rubrică va examina numeroasele ameninţări cu care se confruntă animalele.

CE SUNT ANIMALELE?
Cu aproape două milioane de specii identificate şi încă mai multe pe cale de a fi descoperite, animalele sunt fiinţele vii cele mai diverse de pe planetă. Timp de peste un miliard de ani, ele s-au adaptat la lumea schimbătoare din jurul lor, dezvoltând o mare diversitate de stiluri de viaţă în lupta pentru supravieţuire.
La o extremă, se află animalele de pradă rapide, cum ar fi rechinii, felinele mari şi păsările de pradă. La cealaltă extremă “rămăşiţele” neobservabile trecute prin ciurul şi dârmonul lumii animale, trăind nevăzute în sol sau pe fundul mărilor. Împreună, formează regnul animal-o colecţie vastă de fiinţe cu o biologie comună şi care ocupă un loc dominant în cadrul vieţii de pe Pământ.

CARACTERISTICILE ANIMALELOR
Animalele sunt uşor de deosebit de alte forme de viaţă deoarece multe dintre ele se pot deplasa.Deşi această regulă funcţionează pentru majoritatea animalelor care trăiesc pe sol, ea nu se aplică numeroaselor animale care trăiesc în apă.
Aici, numeroase animale îşi petrec viaţa de adult într-un singur loc, iar unele au braţe târâtoare sau tentacule care le fac să semene foarte mult cu nişte plante. Un mod mai sigur de a identifica animalele este în funcţie de caracteristicile lor biologice de bază – corpul le este alcătuit din numeroase cellule şi au nervi şi muşchi care le permite să reacţioneze la lumea din jurul lor.Cel mai important, îşi iau energia de care au nevoie asimilând hrană.
Animalele sunt foarte complexe şi excepţional de sensibile în comparaţie cu alte forme de viaţă.
Chiar şi cele mai simple animale reacţionează rapid la schimbările din jurul lor, dându-se înapoi în faţa potenţialelor pericole sau întinzându-se după hrană.
Animalele cu un sistem nervos bine dezvoltat pot face mult mai multe, ele pot învăţa din experienţă –o capacitate unică în lumea animală.

среда, 28 ноября 2012 г.


Oamenii sunt in mod natural pasionati de animale, in special de cele dragute si dragalase. Animalele de companie aduc placere si bucurie proprietarilor lor reducand nivelurile de stress. Exista o multime deanimale de companie dintre care puteti alege, pornind de la hamsteri, soareci si porci de guineea pana la grupurile de infricosatoare de reptile, cum ar fi serpi si iguane.
Animalele de companie nu ofera doar placere, ci, de asemenea, securitate. De exemplu cainii ajuta la asigurarea sigurantei casei dumneavoastra datorita capacitătii lor extraordinare de a detecta lucruri care care nu sunt ordine.
Pisicilor le place sa se joace si sa se rasfete, atragand mereu atentia asupra faptului ca ei trebuie sa fie centrul universului proprietarului si nu altcineva. Pisicile de asemenea adora sa comunice asa ca isi incita stapanii prin mieunaturi determinandu-i sa le vorbeasca. Atat cainii cat si pisicile sunt animale foarte iubitoare si fidele.
Oamenii sunt diferiti, la fel si alegerile lor legate deanimale. Unii prefera animale de companie obisnuite cum ar fi catei sau pisici, pe cand altii au gusturi ceva mai ciudate preferand ca animale tigrii de exemplu. Atunci cand alegi un animal de companie ceea ce conteaza este capacitatea de a avea grija de el, siguranta ca te poti descurca.

Aceste animale de companie pot fi niste prieteni foarte buni, ajungand sa fie considerati de multi ca parte din familie. Nivelul de comunicare dintre stapani si animale atingand cote inalte, stapanul stiind doar din gesturile animalului ce isi doreste, de ce are nevoie. Ca si noi, au sentimente, isi pot da seama cand suntem fericiti sau cand suntem tristi, aceasta capacitate fiind denumita instinct animal. Acesta ii ajuta sa supravietuiasca si sa se acomodeze mediului in care traiesc. Daca inca nu aveti animale de companie este vremea sa va luati unul caci va va schimba viata in bine.


Комментариев нет:

Отправить комментарий